Sunday, January 23, 2011

Welcome to UiTM Shah Alam..!!

Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan di hadapan oh indahnya
Kita bersama berkelana
Namun kita jauh di dunia sendiri
Bekalan sendiri, impian sendiri
Meskipun jauh namun kita tetap bersama
Dek ruang yang memisahkan kita
Kawan hidup ini umpamalah langit
Yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpalah awan
Yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang - bintang di langit
Takkan selalu berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah
Pasti akan hilang
Kawan jangan biarkan dirimu
Cantik namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding
Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis
Oh kawan
Jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi ummat sejagat
Oh kawan
Jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi ummat semestar

Syahdukan lirik lagu KAWAN nyanyian UNIC nie..memang lirik lagu nie terlalu bererti bagi insan yang terlalu merindui dua orang sahabat baikku iaitu IYLIA INSYIRA & AIN SYAZWANI..and..yang paling penting..kami dah jadikan lagu nie sebagai lagu tema dalam persahabatan kami..

still aku ingat lagi..

aku and aen..selalu nyanyikan lagu nie berduet..sora kami yang terlalu sedap nie akan berkumandang dengan bahagia sekali..=)

iylia..?pelik ehh aku tak mention nama dia tadi..hehe

ayat biasa.."sorry la..aku xberapa tau pasal lagu nasyid..tapi..ok la.."heheh

means here..iylia xtau pun pasal lagu nie..dia akan sekadar tadah telinga penguin dia tu..dengar aku and aen nyanyi..so..untuk menyelesaikan masalah kitorang..aku and aen mula tulis lirik lagu tu..and..kami akan mula melantunkan suara kami yang terlalu sedap nie..sampaikan..kalau SNSD dengar pun..mau menangis..sebabnya..risau album diorang xlaku da nanti..=)

Anyway..aku rindu sangat - sangat kat diorang..thats why..aku post pasal nie..xpela..just nak update blog aku nie..waktu kt shah alam..xsempat nak update..and..aku nak ucapkan kepada kawan - kawan DIPLOMA UKUR BAHAN, UiTM SERI ISKANDAR, PERAK..


WELCOME TO UiTM SHAH ALAM...!!


Tuesday, January 11, 2011

Kerajaan Hati

Kadang - kadang kita sebagai manusia..mudah sangat terleka dengan segala nikmat yang diberi..macam tu jugak la aku..cepat sangat melatah..and cepat sangat terlupa akan setiap nikmat yang diterima..Astaghfirullahhalazim..banyak sungguh kelemahan diri aku nie..

Melalui kenikmatan yang diperoleh..pasti akan terbit bermacam - macam perasaan..ada yang mula merasa senang..gembira..bangga..and mungkin jugak..nafsu tamak akan mula bermaharajalela dalam hati..aduhhh..sakit kalau perasaan - perasaan tu mula berkampung dalam hati..dari sebuah kampung..ia akan membesar membentuk sebuah pekan..dari sebuah pekan..maka muncullah sebuah daerah..dan seterusnya sebuah negeri dan sebuah negara ketamakan..
Dan..apabila munculnya sifat tamak..kerajaan pentingkan diri pulak akan muncul dalam diri..lalu bekerjasama dengan kerajaan tamak..dan membentuk sebuah kerajaan yang lebih kuat..sikap seperti nie..mampu melupakan semua keperitan..kesusahan..kesukaran..malah pengorbanan orang lain terhadap kita..yelah..dah nama pun tamak and pentingkan diri..mestilah kita akan dahulukan hak kita sebelum memikirkan kepentingan orang lain..MasyAllah..teruknya..
Daripada kedua - dua sifat tersebut..maka..akan muncullah pulak sifat bongkak..adoyai..nie lagi satu kerajaan yang kuat and senang je nak kukuhkan kekuatan dia bila bergabung dengan dua kerajaan tadi..memang susahlah kalau nak tumbangkan kalau ketiga - tiga kerajaan..sifat bongkak nie akan muncul bila dua kerajaan tadi semakin kukuh dalam hati..mestilah kan..bila dah dahulukan hak kita..sisihkan hak orang lain..mestilah sifat bongkak nie muncul..semua nikmat dianggap seperti tuah diri sendiri..bak kata Allahyarham P.Ramlee..hai dunia..ana yang punya..

Memang sakit kalau kerajaan - kerajaan nie mula membentuk dalam diri kita..bukan sakit macam penyakit kanser tu..tapi..sakit bila kita nak kena cuba membuang semua sikap - sikap tu..bila sekali ia berkampung dalam hati..maka..kita memerlukan beberapa lama untuk menyisihkannya..bukan susah pun..tapi..sekali ia bertapak dalam hati kita..lebih baik..kalau kita musnahkan dulu..kita halau sifat - sifat tu dengan menjalankan solat fardhu..kita banyak - banyakkan berdoa..moga kita xtergolong dalam golongan manusia yang mempunyai sifat - sifat macam tu..
Mesej nie hanya sekadar renungan bersama..maaf kalau ada terkasar bahasa and menyakitkan ati korang ehh...=)

Sahabat

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..
Da lama kan aku x update aku punya blog nie...lama sangat - sangat..maaf la..xsempat..macam2 hal kena buat..anyway..sekarang...aku nk citer tentang life aku..pasal kehidupan aku..
Sahabat..?
Friends..?
Teman..?
Kawan..?
Semuanya kalo nak diikutkan..hampir sama..seseorang yang kita kenal...tak kira berapa lama sekalipun..dalam masa satu tahun atau lebih..dalam masa satu bulan...satu hari...satu jam...mahupun satu minit..

Sahabat boleh dikaitkan dengan sapa2 je yang kita kenal..Sahabat xmacam kekasih..kita kena pilih..kita kena tapis...kita kena sukat..baru boleh diterima atau tak...sahabat merupakan sesuatu yang berharga walaupun kita xperasan tentang kewujudannya...makkkkk..panjang plak mukadimah sahabat nie kan..ok3...

lets talk about my friends...

Tanggal 27 JUN 2009..for the first time...aku telah menjejakkan kakiku ke universiti tercinta..UiTM Seri Iskandar, Perak...waahhh..mula2 sampai...aku agak sedih..sebab kampus nie boleh dikatakan terlrtak nun jauh di pendalaman..mne taknya...dalam kampus pown leh ada bintang yang ada hidung vacuum tu..sangat haru waktu tu...tapi...ada hikmah di sebalik setiap perkara yang terjadi...bila kehidupan aku di sana berula..maka bermulalah sesi perkenalan aku dengan sahabat2 tercinta...Dari Perlis sampai la ke Johor...suma aku cuba kenal...walaupun..pada mulanya..aku xreti nak berkenal - kenal nie kan...
maka dengan itu..berkenalanlah aku dengan budak2 kelas tu...n ditakdirkan...aku mengenali dua insan yang sangat istimewa...Ain Syazwani Zulkefli...n Iylia Insyira Mohd Suhairi..boleh dikatakan..ke mana saja aku ada...for sure..diorang bdua pown ada skali..sampaikan ke toilet pown macam tu..nasib la xmasuk dalam toilet yang sama kn..aku sonok sangat kenal diorang...Daripada part 1..sampai la part 2..n terus ke part 3..hubungan kami bertiga masih sama...walaupun..kadang2..ada salah faham..standard arr tu..nama pown berkawan..lumrah kehidupan la kn..


proud to know both of you


Tapi...setiap pertemuan..pasti ada perpisahan yang terjadi...aku telah dapat tawaran untuk fast track..n aku accept tawaran tu...n automatically..aku telah ditukar ke kampus UiTM Shah Alam...berat je ati nie nak tukar..tapi..aku tukar jugak..n baru aku rasa perit bila berjauhan dengan both of them..sebelum nie..klo nak ke kelas..kami akan berjalan bertiga...n akan makan sekali..tapi..sekarang...aku akan berjalan dengan kawan2 yang ada kat sini...bukan xbest berkawan dengan diorang nie...tapi..setiap perkara or sweet memories yang ada sebelum nie..pasti akan mengingatkan aku tentang dua orang sahabat aku nie...n bila aku tengok balik gambar - gambar yang kami snap..suma tu mampu buat aku menangis sebab teringat kenakalan n kesengalan kami bertiga time tu..

N..after a week aku dekat Shah Alam..aku amik keputusan n kesempatan untuk pergi ke Perak..tujuan utama..nak amik barang2 kat Perak..sebelum barang2 tu dibuang..!!anyway...thankz to Paah, Siti n Hazwa..sebab susa2 amik barang aku n simpan...!n the second prposes..mstila nak jumpa si dua orang kembar aku nie..INSAENRA..!gabngan nama yang diberikan oleh Ammar Japri kepada kami bertiga...INS stands for Insyira...AEN for ain..n yang paling mudah,..RA for zara..thankz to Ammar..!

Although kami jumpa agak lama...tapi..suma tu..masih xmampu nak padam rindu antara kami..sempat la jgak kn..mam KFC kt BANDAR U..!!n snap2 gmbar..tapi...aku masih xpuas...!!


I MISS BOTH OF U SO MUCH..!!!


to iylia n aen...im so sorry...for everythings i did..!seriusly...im PROUD to know both of you...!n I LOVE both of you..!n sorry..kalo zara ada sakitkan ati korang berdua...zara minx maaf sangat2..jga dri k...see u..!!


 

Ishihara Zara Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal