Tuesday, January 11, 2011

Sahabat

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..
Da lama kan aku x update aku punya blog nie...lama sangat - sangat..maaf la..xsempat..macam2 hal kena buat..anyway..sekarang...aku nk citer tentang life aku..pasal kehidupan aku..
Sahabat..?
Friends..?
Teman..?
Kawan..?
Semuanya kalo nak diikutkan..hampir sama..seseorang yang kita kenal...tak kira berapa lama sekalipun..dalam masa satu tahun atau lebih..dalam masa satu bulan...satu hari...satu jam...mahupun satu minit..

Sahabat boleh dikaitkan dengan sapa2 je yang kita kenal..Sahabat xmacam kekasih..kita kena pilih..kita kena tapis...kita kena sukat..baru boleh diterima atau tak...sahabat merupakan sesuatu yang berharga walaupun kita xperasan tentang kewujudannya...makkkkk..panjang plak mukadimah sahabat nie kan..ok3...

lets talk about my friends...

Tanggal 27 JUN 2009..for the first time...aku telah menjejakkan kakiku ke universiti tercinta..UiTM Seri Iskandar, Perak...waahhh..mula2 sampai...aku agak sedih..sebab kampus nie boleh dikatakan terlrtak nun jauh di pendalaman..mne taknya...dalam kampus pown leh ada bintang yang ada hidung vacuum tu..sangat haru waktu tu...tapi...ada hikmah di sebalik setiap perkara yang terjadi...bila kehidupan aku di sana berula..maka bermulalah sesi perkenalan aku dengan sahabat2 tercinta...Dari Perlis sampai la ke Johor...suma aku cuba kenal...walaupun..pada mulanya..aku xreti nak berkenal - kenal nie kan...
maka dengan itu..berkenalanlah aku dengan budak2 kelas tu...n ditakdirkan...aku mengenali dua insan yang sangat istimewa...Ain Syazwani Zulkefli...n Iylia Insyira Mohd Suhairi..boleh dikatakan..ke mana saja aku ada...for sure..diorang bdua pown ada skali..sampaikan ke toilet pown macam tu..nasib la xmasuk dalam toilet yang sama kn..aku sonok sangat kenal diorang...Daripada part 1..sampai la part 2..n terus ke part 3..hubungan kami bertiga masih sama...walaupun..kadang2..ada salah faham..standard arr tu..nama pown berkawan..lumrah kehidupan la kn..


proud to know both of you


Tapi...setiap pertemuan..pasti ada perpisahan yang terjadi...aku telah dapat tawaran untuk fast track..n aku accept tawaran tu...n automatically..aku telah ditukar ke kampus UiTM Shah Alam...berat je ati nie nak tukar..tapi..aku tukar jugak..n baru aku rasa perit bila berjauhan dengan both of them..sebelum nie..klo nak ke kelas..kami akan berjalan bertiga...n akan makan sekali..tapi..sekarang...aku akan berjalan dengan kawan2 yang ada kat sini...bukan xbest berkawan dengan diorang nie...tapi..setiap perkara or sweet memories yang ada sebelum nie..pasti akan mengingatkan aku tentang dua orang sahabat aku nie...n bila aku tengok balik gambar - gambar yang kami snap..suma tu mampu buat aku menangis sebab teringat kenakalan n kesengalan kami bertiga time tu..

N..after a week aku dekat Shah Alam..aku amik keputusan n kesempatan untuk pergi ke Perak..tujuan utama..nak amik barang2 kat Perak..sebelum barang2 tu dibuang..!!anyway...thankz to Paah, Siti n Hazwa..sebab susa2 amik barang aku n simpan...!n the second prposes..mstila nak jumpa si dua orang kembar aku nie..INSAENRA..!gabngan nama yang diberikan oleh Ammar Japri kepada kami bertiga...INS stands for Insyira...AEN for ain..n yang paling mudah,..RA for zara..thankz to Ammar..!

Although kami jumpa agak lama...tapi..suma tu..masih xmampu nak padam rindu antara kami..sempat la jgak kn..mam KFC kt BANDAR U..!!n snap2 gmbar..tapi...aku masih xpuas...!!


I MISS BOTH OF U SO MUCH..!!!


to iylia n aen...im so sorry...for everythings i did..!seriusly...im PROUD to know both of you...!n I LOVE both of you..!n sorry..kalo zara ada sakitkan ati korang berdua...zara minx maaf sangat2..jga dri k...see u..!!


0 comments:

 

Ishihara Zara Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal