Posts

TTC CHORONOLOGY

2nd October 2017
Pagi ni suddenly Ai asked me untuk ke Klinik Umra, Seksyen 13 Shah Alam untuk check kesuburan kami.
Then, kami decided pergi terus ke klinik tu after office hour.
Around 6.30pm kami sampai kat klinik tu. Boleh tahan jugak ramainya orang tapi services sangat laju.
Kami terus register untuk check kesuburan masing-masing.
After 5 minit, aku dipanggil untuk pemeriksaan tekanan darah. Alhamdulillah, semuanya normal. Kemudiannya kami diminta untuk menunggu giliran nak jumpa doktor pulak.
Selepas lebih kurang 10 minit, kami dipanggil ke bilik rawatan. Luckily doctor tu seorang perempuan. Kami pun cerita reason kami ke klinik tu dan berapa lama usia perkhawinan kami.
Selepas session soal jawab, doktor decided untuk jalankan pap smear test, blood test and ultrasound. Luckily, hari tu merupakan hari ke-21 period. So, blood test boleh dijalankan terus.
Waktu ultrasound, doctor ada cakap uterus aku cantik, terletak elok ja, kantung telur pun ok. Doctor siap cakap lagi, awak akan period i…

INTRODUCTION

Assalamualaikum and hi,
First of all, let me introduce myself. I am Zara, 26 years old. This blog just for my Trying to Conceive diary - for me to keep on track my TTC procedures and treatments.
Actually, aku baru mula nak TTC since aku dah kahwin 1 tahun 5 bulan. 
Setengah orang kata kami masih baru, ada masa for honeymoon, manja-manja, however, sometimes both of us rasa lost. Rasa somethings wrong with both of us. Orang yang kahwin lambat daripada kami pun dah ada anak masing-masing.
It's normal.
But, still aku masih mencari kekuatan untuk menerima takdir tu. Bak kata orang, mungkin masih belum ada rezeki.
So, here we are.
My TTC Journey!